20191016 171018U srijedu 16. listopada 2019. održana je radna sjednica Predsjedništva KUPIDR BPŽ, s jednom točkom Dnevnog reda, koja se odnosila na pripreme za održavanje Izvještajne godišnje skupštine KUPIDR BPŽ.

Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ biti će održana u PETAK, 25.10.2019. u Društvenom domu u Tomici s početkom u 17:00 sati.

Svaka Udruga članica KUPIDR BPŽ delegira 5 svojih delegata, a predsjednik svake pojedine Udruge dužan je sačiniti pečatom ovjereni popis svojih delegata i dostaviti ga Verifikacijskom povjerenstvu prilikom ulaska u dvoranu, prije početka održavanja Skupštine, kako bi se  utvrdio i verificirao kvorum.

IMG 20191014 131052U sklopu studijskog putovanja u istočnu Slavoniju, polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” posjetili su 14. listopada 2019. Slavonski Brod.

Za polaznike i načelnika Ratne škole brigadira Miju Kožića, organiziran je prijem kod župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića u zgradi Brodsko-posavske županije, prije čega su polaznici posjetili ĐĐ Specijalna vozila d.d., gdje su se upoznali sa značajem proizvodnje za Oružane snage Republike Hrvatske.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod organizirano je predavanje o značaju i doprinosu Grada Slavonskog Broda i Nove Gradiške, te Brodsko-posavske županije u Domovinskom ratu, koje su pripremili Branko Cindrić, dr. sc. Josip Jukić, dipl. ing., Ivo Đogaš i Vlatko Krznarić, nakon čega su polaznici posjetili spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i spomenik "Prekinuto djetinjstvo", posvećenom djeci poginuloj u Domovinskom ratu.

Dan neovisnosti3

zastavaRHOvim se putem u ime članova Udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, javno zahvaljujemo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u organizaciji i realizaciji ovogodišnjeg trodnevnog svečanog obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, 13., 14. i 16. rujna 2019.!

 

POSEBNU   ZAHVALU   UPUĆUJEMO:

- Predsjednici Republike Hrvatske i Vrhovnoj zapovjednici OS RH gđi. Kolindi Grabar-Kitarović

- Ministarstvu hrvatskih branitelja

- Ministarstvu obrane i Glavnom stožeru OS RH

- Ministarstvu unutarnjih poslova - PU brodsko-posavskoj