Sretan Uskrs

Dan BPZ 1Svečanost obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije započela je u jutarnjim satima 16. travnja 2019. polaganjem vijenaca ispred Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, a istovremeno u Novoj Gradiški kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Slavonskom Brodu.

U Glazbenoj školi Slavonski Brod održana je svečana sjednica Županijske skupštine, te su tom prigodom zaslužnim pojedincima, tvrtkama i ustanovama dodijeljena županijska priznanja i nagrade.

Svečanom obilježavanju Dana Brodsko-posavske županije nazočio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović general Mladen Markač, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Siniša Jurković, te generali Mladen Kruljac i Mladen Mikolčević.

Svečanosti su nazočili načelnik PU brodsko-posavske Antun Valić u pratnji zamjenika Ivice Kovačevića i Ivice Ostruna, zatim brojni drugi visoki uzvanici, župani, gradonačelnici, načelnici općina, predstavnici političkih stranaka i braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, svečanosti je nazočio predsjednik Branko Cindrić sa suradnicima.

1 sjednica 2019 07U srijedu, 13.02.2019.g. u prostorijama Općine Bukovlje s početkom u 17:00 sati, pod predsjedanjem Branka Cindrića, održana je 1. ovogodišnja sjednica Izvršnog odbora Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Na samom početku sjednice usvojen je Dnevni red: 1. Plan rada za 2019. godinu, 2. Dan hrvatskih branitelja BPŽ-e, 3. Projekti prema MHB i BPŽ, 4. Prostor na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu, 5. Razno.

Nakon rasprave, usvojen je Plan rada kojim su obuhvaćene sve aktivnosti koje će KUPIDR BPŽ provoditi tijekom cijele godine, kao i obilježavanje značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, nakon čega je usvojen i okvirni plan i program obilježavanja 3. po redu Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, 14., 15. i 16. rujna 2019.g.

Nazočnim članovima Izvršnog odbora, potom su prezentirani projekti koje će KUPIDR BPŽ kandidirati prema Ministarstvu hrvatskih branitelja, kao i prema gradovima i Brodsko-posavskoj županiji. Jedan od glavnih prijekata je nastavak aktivnosti na izgradnji Spomen parka Domovinskog rata u Slavonskom Brodu.

Logo1Pozivamo sve članice i članove Izvršnog odbora KUPIDR BPŽ-e na redovnu sjednicu, koja će biti održana u SRIJEDU 13.02.2019. godine u službenim prostorijama Općine Bukovlje s početkom u 17:00 sati.

Adresa: Općina Bukovlje, Josipa Kozarca 20

dan priznanja 2019 01U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška obilježena je 27. obljetnica međunarodnog priznanja RH.

Članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata i ratnih postrojba, Policijske postaje Nova Gradiška, izaslanstva jedinica lokalne samouprave, udruga civilnog društva, ustanova i institucija okupili su se kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Položili su vijence i zapalili lampione kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Minutom šutnje i molitvom koju je predvodio velečasni Željko Volatić, odana je počast najzaslužnijima za slobodnu i neovisnu domovinu.

U ime predsjednice RH vijenac je položio njen izaslanik brigadni general Mladen Mikolčević. U ime Grada Nova Gradiška vijenac su položili zamjenici gradonačelnika Ivana Trupina i Borislav Vidošić, te Vlatko Grainer, koordinator za braniteljske udruge, izaslanstvo Hrvatskog časničkog zbora Grada Zagreba i 99. brigade HV-e predvođeno pukovnikom Ivicom Babićem, Vitomir Žakić i Zlatko Aga, načelnici općina Cernik i Rešetari.