Vukovar poziv 2019

SVIJECAU skladu s tradicijom štovanja blagdna Svih svetih i obilježavanja Dušnog dana, te prisjećanja na sve pokojnike i ove godine na dostojan način prisjetit ćemo se svih poglnulih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata.

Prema Odluci o obilježavanju Dana Svih svetih i Dušnog dana Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova RH, svečanost polaganja vijenaca bit će održana u četvrtak 31. listopada 2019. s početkom u 11:00 sati kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu.

Sveta misa za spomen svih vjernih mrtvih služit će se na Dušni dan, u subotu 2. studenog 2019. s početkom u 9:00 sati na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu. Pozivamo Vas da Vašom nazočnošću sudjelujete u ovim svečanostima u spomen na sve naše pokojne.

godisnja 2019 01U petak 25. listopada 2019. s početkom u 17:00 sati, u Tomici je održana redovna Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ, koju je nakon intoniranja himne otvorio predsjednik Branko Cindrić, nakon čega je minutom tišine odana počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Izabrano su potom Radna tijela skupštine: Radno predsjedništvo u sastavu Vlatko Krznarić, predsjednik, te članovi Paula Vdovjak i Ivo Đogaš, za zapisničara je izabran Anto Bošnjak, za predsjednika Verifikacijskog povjerenstva je izabran Ivan Begić, a za ovjerovitelje zapisnika su izabrani Srećko Kavka i Ivo Đogaš.

Potom je usvojen cjeloviti Dnevni red, nakon čega je podneseno i usvojeno izvješće Verifikacijskog povjerenstva kojim je konstatirano kako je nazočan dovoljan broj delegata za donošenje pravovaljanih odluka.

Usvojen je također i Poslovnik o radu, nakon čega je predsjednik Branko Cindrić podnio Izvješće o radu i Financijsko izvješće KUPIDR BPŽ za 2018.g., koja su nakon kraće rasprave usvojena. Paula Vdovjak je u ime predsjednika Nadzornog odbora Antuna Petrilića, podnijela izvješće Nadzornog odbora, kojim je konstatirano kako nije bilo napravilnosti u radu i financijskom poslovanju. Donesen je potom Plan rada i Financijski plan za 2020.g., te su usvojene predložene dopune i izmjene Statuta.

20191016 171018U srijedu 16. listopada 2019. održana je radna sjednica Predsjedništva KUPIDR BPŽ, s jednom točkom Dnevnog reda, koja se odnosila na pripreme za održavanje Izvještajne godišnje skupštine KUPIDR BPŽ.

Izvještajna godišnja skupština KUPIDR BPŽ biti će održana u PETAK, 25.10.2019. u Društvenom domu u Tomici s početkom u 17:00 sati.

Svaka Udruga članica KUPIDR BPŽ delegira 5 svojih delegata, a predsjednik svake pojedine Udruge dužan je sačiniti pečatom ovjereni popis svojih delegata i dostaviti ga Verifikacijskom povjerenstvu prilikom ulaska u dvoranu, prije početka održavanja Skupštine, kako bi se  utvrdio i verificirao kvorum.

IMG 20191014 131052U sklopu studijskog putovanja u istočnu Slavoniju, polaznici 22. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić” posjetili su 14. listopada 2019. Slavonski Brod.

Za polaznike i načelnika Ratne škole brigadira Miju Kožića, organiziran je prijem kod župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića u zgradi Brodsko-posavske županije, prije čega su polaznici posjetili ĐĐ Specijalna vozila d.d., gdje su se upoznali sa značajem proizvodnje za Oružane snage Republike Hrvatske.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod organizirano je predavanje o značaju i doprinosu Grada Slavonskog Broda i Nove Gradiške, te Brodsko-posavske županije u Domovinskom ratu, koje su pripremili Branko Cindrić, dr. sc. Josip Jukić, dipl. ing., Ivo Đogaš i Vlatko Krznarić, nakon čega su polaznici posjetili spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima i spomenik "Prekinuto djetinjstvo", posvećenom djeci poginuloj u Domovinskom ratu.