1 sjednica 2019 07U srijedu, 13.02.2019.g. u prostorijama Općine Bukovlje s početkom u 17:00 sati, pod predsjedanjem Branka Cindrića, održana je 1. ovogodišnja sjednica Izvršnog odbora Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

Na samom početku sjednice usvojen je Dnevni red: 1. Plan rada za 2019. godinu, 2. Dan hrvatskih branitelja BPŽ-e, 3. Projekti prema MHB i BPŽ, 4. Prostor na željezničkom kolodvoru u Slavonskom Brodu, 5. Razno.

Nakon rasprave, usvojen je Plan rada kojim su obuhvaćene sve aktivnosti koje će KUPIDR BPŽ provoditi tijekom cijele godine, kao i obilježavanje značajnih obljetnica iz Domovinskog rata, nakon čega je usvojen i okvirni plan i program obilježavanja 3. po redu Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije, 14., 15. i 16. rujna 2019.g.

Nazočnim članovima Izvršnog odbora, potom su prezentirani projekti koje će KUPIDR BPŽ kandidirati prema Ministarstvu hrvatskih branitelja, kao i prema gradovima i Brodsko-posavskoj županiji. Jedan od glavnih prijekata je nastavak aktivnosti na izgradnji Spomen parka Domovinskog rata u Slavonskom Brodu.

U nastavku sjednice, nazočnima je prezentiran projekt, kojim su Hrvatske željeznice ustupile poslovni prostor na katu željezničkog kolodvora na dugoročno korištenje Ministarstvu hrvatskih branitelja, a u kojem će se urediti i adekvatne prostorije za rad Udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije, kao i za potrebe MHB-a.

Pod točkom razno je usvojen prijedlog kojim se za dopredsjednika KUPIDR BPŽ imenuje Vlatko Krznarić, kao novoizabrani predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije BPŽ, a taj prijedlog u konačnici potvrđuje Skupština na svom prvom zasjedanju.

Povratak na naslovnicu