Obavještavamo Vas da će se pobožnost Domovinskog križnog puta umjesto u Tvrđavi Brod održati u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva (Velika crkva), Trg Sv. Trojstava 1, Slavonski Brod.

Početak pobožnosti ostaje prema dogovoru u 17:30 sati (molimo predstavnike udruga zadužene za postaje da dođu 10-tak minuta ranije), nakon čega je sveta misa s početkom u 18:30 sati.

Isto tako Vas obavještavamo da na pobožnost nije potrebno donositi lampione.

Kako je do promjene došlo zbog pogoršanih vremenskih uvjeta, molimo Vas za razumijevanje i suradnju o smislu prosljeđivanja obavijesti članovima udruga.

Slavonski Brod grbPozivamo udruge građana koje djeluje na području grada Slavonskog Broda da svoje projekte/programe prijave na Javni natječaj za financiranje programa ili projekata udruga za 2018. godinu koji su od interesa za opće dobro

Natječaj je otvoren do 16. veljače 2018., a prijave se dostavljaju poštom ili predajom u Pisarnicu Gradske uprave na adresu: 
Grad Slavonski Brod
Upravi odjel za društvene djelatnosti
Vukovarska 1 
35000 Slavonski Brod

S naznakom „Javni natječaj za financiranje programa ili projekata udruga građana za 2018. godinu koji su od interesa za opće dobro - ne otvarati.“.

Prilozi:

premijer sb 14Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održali su 21. studenog 2017. u Slavonskom Brodu radni sastanak s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

Premijer Vlade RH Andrej Plenković prije početka 3. sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem položio je cvijeće ispred spomen obilježja "Prekinuto djetinjstvo” za djecu poginulu u Domovinskome ratu, te se nakon sjednice Savjeta sastao s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a potom je položio vijenac i zapalio svijeću ispred Spomenika poginulim hrvatskih braniteljima u Domovinskome ratu.

Uz državne dužnosnike, sastanku s predstavnicima braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, nazočili su župan Danijel Marušić i gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara.

Brigadir Branko Cindrić, predsjednik KUPIDR BPŽ-e uvodno je predstavio Koordinaciju udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ-e, nakon čega je upoznao premijera s aktivnostima koje ista provodi. Istakao je posebo dobru suradnju s ministarstvom hrvatskih branitelja i ministrom Tomom Medvedom. Shodno tome smo 16. rujna 2017. uz veliku pomoć ministarstva hrvatskih branitelja po prvi puta obilježili  Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu i Staroj Gradišci.

Nakon podizanja optužnica protiv pripadnika HVO za počinjene navodne ratne zločine u Bosanskoj Posavini ministar Medved je sa zamjenicom ministra pravosuđa Baricom Novosel organizirao sastanak s braniteljskim udrugama HV-a i HVO-a u Slavonskom Brodu, te se kroz institucije sustava počeo rješavati problem.

Nadalje je istaknuto kako se počelo aktivnije rješavati stambeno zbrinjavanje HRVI, što se iskreno nadamo da će se nastaviti i tijekom iduće godine, te da će biti još više stambeno zbrinutih hrvatskih branitelja, kroz kredite i kupovinu prve nekretnine.

U pripremi imamo nekoliko projekata bitnih za braniteljsku populaciju, te se također nadamo kako ćemo ih realizirati uz pomoć ministarstva hrvatskih branitelja i lokalne samouprave. Istakao bih naš najveći planirani projekt „Spomen park Domovinskog rata u Slavonskom Brodu“, za kojeg vjerujemo kako će naići na razumijevanje i da će hrvatski branitelji Brodsko-posavske županije na prostoru tvrđave u Slavonskom Brodu, imati "Spomen park Domovinskog rata" na ponos i čast svih žitelja Brodsko-posavske županije, istaknuo je na kraju svog izlaganja brigadir Branko Cindrić, predsjednik KUPIDR BPŽ-e.