19030410481923Polaganjem vijenaca ispred središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, u nedjelju 03.03.2019. obilježena je 27. obljetnica utemeljenja 101. bosanskobrodske brigade HVO-a.

Kao dio programa obilježavanja vijenci su položeni i na groblju u Bosanskom Brodu, a za sve poginule, nestale i umrle branitelje služena je i sveta misa.

Uz članove obitelji poginulih i nestalih pripadnika 101. brigade HVO, te Branka Cindrića, izaslanika Ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, mnogobrojne dragovoljce i veterane iz 101. bosanskobrodske brigade i bivše pripadnike drugih ratnih postrojbi te predstavnike braniteljskih udruga, obilježavanju 27. obljetnice osnutka 101. brigade HVO kao predstavnici Gradske uprave Grada Slavonskog Broda prisustvovali su zamjenici gradonačelnika Hrvoje Andrić i Tea Tomas.

sahrana barisic 01U utorak 19. veljače 2019. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, sahranjen je brigadir u miru ŽELJKO BARIŠIĆ, heroj Domovinskog rata i ratni zapovjednik legendarne 101. brigade HVO Bosanski Brod.

Među mnoštvom predstavnika Udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, nekadašnjih ratnih zapovjednika, prijatelja i članova obitelji, okupili su se mnogobrojni članovi Udruge dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade, kako bi se posljednji puta oprostili od svog ratnog zapovjednika

Prenosimo nekoliko riječi u ime svih čanova Udruge dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade:

Dragi članovi obitelji, prijatelji i suborci, završen je jedan sadržajan i bogat život. Brigadir u miru, naš Željo, rođen je 1958. godine u Koraću i bio je primjer lude hrabrosti, poštenja i čovječnosti, a kao izuzetnog časnika nisu ga mogle mimoići ni brojne nagrade i priznanja, te je tijekom Domovinskog rata odlikovan više puta.

Koliko god ovaj trenutak bio tužan, prisjetimo se na trenutak najljepšeg što smo od našeg Želje dobili: bilo kao oca, djeda, supruga, susjeda ili poznanika - prisjetimo se  njegovog jedinstvenog života čiji smo i mi bili dio. Života kojeg su krasile skomnost i požrtvovanost prema svojoj obitelji i suborcima.