Ostani Doma kupidr

Zbog zabrane javnih okupljanja, odgođena je prva domovinska duhovna obnova u Međugorju!

Letak Medugorje

Crvenkapa 01U subotu 29. veljače 2020.g. uz visoke vojne počasti u Brodskom Stupniku su sahranjeni posmrtni ostaci heroja Domovinskog rata, dragovoljca HOS-a i satnika HV-a Žarka Manjkasa - Crvenkape.

Posmrtni ostaci Žarka Manjkasa - Crvenkape (1967.) identificirani su na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu zajedno s posmrtnim ostacima hrvatskih branitelja Stjepana Katića (1952.), Antuna Petričića (1968.) i Marka Kneževića (1969.), koji su pronađeni u siječnju 2020.g. u masovnoj grobnici u naselju Marinci, a koji su se 28 godina vodili kao nestali hrvatski branitelji u Domovinskom ratu.

Pred mnoštvom okupljenih hrvatskih branitelja među kojima su bili ministar hrvatskih branitelja general Tomo Medved, pomoćnik ministra Stjepan Sučić i general Mladen Kruljac, u ime mnogobrojnih dragovoljaca HOS-a, emotivnim govorom od Crvenkape se oprostio njegov zapovjednik Damir Radnić.

U ime Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije sahrani je nazočio njen predsjednik Branko Cindrić.

wen 800x445Sinoć je u Slavonskom Brodu održan radni sastanak braniteljskih udruga s područja Brodsko-posavske županije na temu: Organizacija “Domovinske duhovne obnove”, koju će u Slavonskom Brodu najvjerojatnije tijekom mjeseca svibnja ove godine predvoditi pater Ike Mandurić.

Uz predsjednika Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata BPŽ Branka Cindrića, kao inicijatora ovog sastanka bilo je nazočno 20-tak predstavnika 8 udruga, među kojima su bila i dva predstavnika UHBDR 121. brigade-pukovnije Nova Gradiška, Mario Strinavić i Antun Brađašević.

U vrlo konstruktivnoj raspravi imenovano je Povjerenstvo koje broji 5 članova i koje ima zadatak obaviti niz pripremnih zadataka oko organizacije ovog događaja, pa je tako primjerice za kontakte s medijima zadužen kolega Vlatko Krznarić. Putem izravne telefonske linije sudionike sastanka je informirao i osobno pater Ike Madunić, a potom je bilo riječi i o odlasku branitelja na hodočašće u Međugorje.

Važno je za naglasiti kako će se uskoro u Međugorju , od 2.-5. travnja ove godine, održati Duhovna obnova za branitelje održala pod geslom „Bog zovne čovjeka, gdje si?” Organizatori su Bratovština marijanski zavjet za Domovinu p. Ivan Mandurić i p. Ivan Matić.

O svim detaljima o tome kada će se i gdje održati Domovinska duhovna u Slavonskom Brodu pravovremeno ćemo na našem portalu informirati javnost.

VRO Maslenica 2020 pozivnica 3