Aleksevic ViktorU nedjelju 10. siječnja 2021.g. preminuo je u osječkoj bolnici dragovoljac Domovinskog rata, umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske VIKTOR ALEKŠEVIĆ, pripadnik 3. bojne 108. brigade ZNG RH (Novogradiške).

Viktor Alekšević uključio se kao dragovoljac u Domovinski rat već na samom početku, u lipnju 1991. godine. Bio je pripadnik novogradiške 3. bojne 108. brigade Zbora narodne garde Republike Hrvatske.

Formiranjem 121. brigade Hrvatske vojske Nova Gradiška prelazi u njen sastav kao i cijela bojna, koja ujedno postaje 1. bojna 121. brigade HV. Umirovljen je u činu pukovnika.

Kao zapovjednik satnije teško je ranjen, no s time nije nestao njegov angažman. Ubrzo nakon što se oporavio, maksimalno je nastojao pomagati hrvatskim braniteljima koji su ostali bez posla, pri rješavanju stambenog pitanja i ostvarivanju njihovih prava.

U Novoj Gradiški je 14. kolovoza 1992. godine osnovan Klub veterana Domovinskog rata, a Viktor Alekšević bio je njegov prvi predsjednik. Bio je aktivan i u Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, 121. brigadi Hrvatske vojske, Nezavisnim dragovoljcima hrvatskim.

Kako ističu njegovi prijatelji, hrvatski branitelji, nesebično je pomagao svakome kome je mogao i sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama.

Hvala ti na svemu i laka ti bila hrvatska gruda koju si neizmjerno volio! Počivao u miru Božjem!

Povratak na naslovnicu