U subotu 15. listopada 2016. godine u Domu HVIDR-a Slavonski Brod s početkom u 10:00 sati održana je Izborna godišnja skupština Udruge veterana 3. Gardijske brigade "Kune" - Ogranak Slavonski Brod.

Na skupu je uz bivše pripadnike legendarnih slavonsko-brodskih "Kobri" i ostale goste, nazočio i njihov ratni zapovjednik general Mladen Kruljac, zatim brigadir Branko Cindrić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i njegov zamjenik pukovnik Dragan Dikanović - Diks, također jedan od ratnih zapovjednika ove slavne postrojbe.

General Kruljac je u svom kratkom obraćanju istaknuo važnost zajedništva hrvatskih branitelja, uspoređujući ga sa zajedništvom tijekom Domovinskog rata, jer je upravo to zajedništvo "Kobrama" davalo dodatnu snagu i moć. Naglasio je nadalje kako pozdravlja osnivanje Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije, jer to je jedini ispravan put ka zajedničkom rješavanju svih problema s kojima se braniteljska populacija svakodnevno susreće. Udruga veterana 3. Gardijske brigade "Kune" i svi njeni članovi, na mene uvijek mogu računati, uostalom kao i uvijek do sada, zaključno je rekao general Mladen Kruljac.

Skupu se potom obratio brigadir Branko Cindrić, koji je u ime Predsjedništva i Izvršnog odbora KUPIDR BPŽ poželio puno uspjeha u budućem radu, ali je ujedno i ponudio pomoć u rješavanju svih problema, kao i svesrdnu pomoć kod provođenja svih planiranih aktivnosti Udruge veterana 3. GBR "Kune" - Ogranak Slavonski Brod.

Uslijedilo je zatim predlaganje kandidata za dužnost predsjednika, nakon čega je provedeno javno glasovanje. Konstatirano je potom kako je za novog predsjednika Udruge veterana 3. Gardijske brigade "Kune" - Ogranak Slavonski Brod, jednoglasno izabran ANTUN ČIKARDIĆ.