sahrana barisic 01U utorak 19. veljače 2019. na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, sahranjen je brigadir u miru ŽELJKO BARIŠIĆ, heroj Domovinskog rata i ratni zapovjednik legendarne 101. brigade HVO Bosanski Brod.

Među mnoštvom predstavnika Udruga hrvatskih branitelja proisteklih iz Domovinskog rata, nekadašnjih ratnih zapovjednika, prijatelja i članova obitelji, okupili su se mnogobrojni članovi Udruge dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade, kako bi se posljednji puta oprostili od svog ratnog zapovjednika

Prenosimo nekoliko riječi u ime svih čanova Udruge dragovoljaca i veterana 101. BBX brigade:

Dragi članovi obitelji, prijatelji i suborci, završen je jedan sadržajan i bogat život. Brigadir u miru, naš Željo, rođen je 1958. godine u Koraću i bio je primjer lude hrabrosti, poštenja i čovječnosti, a kao izuzetnog časnika nisu ga mogle mimoići ni brojne nagrade i priznanja, te je tijekom Domovinskog rata odlikovan više puta.

Koliko god ovaj trenutak bio tužan, prisjetimo se na trenutak najljepšeg što smo od našeg Želje dobili: bilo kao oca, djeda, supruga, susjeda ili poznanika - prisjetimo se  njegovog jedinstvenog života čiji smo i mi bili dio. Života kojeg su krasile skomnost i požrtvovanost prema svojoj obitelji i suborcima.

Svima nama bio je jednostavan, dostupan i prisan. Nikada nije gubio osjećaj za čovjeka i pravdu. Nije trpio nepoštenje. Nije volio nerad. Uvijek je bio na strani slabijih, poticao ih je i hrabrio. Njegovo je čovjekoljublje uključivalo i njegovo domoljublje. Nije smatrao da je to potrebno posebno isticati. Za njega se to podrazumijevalo. To je dokazivao cijelim svojim životom.

Volio je Koraće, volio je i želio Hrvatsku državu više od svega. Za njih je bio spreman dati svoj život. Zbogom zapovjedniče i ratniče! Neka ti je vječna slava i hvala brigadiru Željku Barišiću i laka ti bila hrvatska gruda. Počivao u miru Božjem!"

Povratak na naslovnicu