18121620127439Tradicionalni božićni susret roditelja bio je i prilika za svečano obilježavanje 25. obljetnice osnutka Udruge

Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Slavonski Brod i ove je godine, uoči nadolazećih blagdana, održala svoj tradicionalni božićni susret te je tom prilikom svečano obilježila 25. obljetnicu osnutka, piše na službenoj internetskoj stranici Grada Slavonskog Broda.

Tom su prigodom položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, a u crkvi Presvetog Trojstva služena je sveta misa zadušnica nakon koje je održana svečana sjednica, obogaćena kulturnim programom te dodjelom priznanja i zahvalnica.

Tradicionalnom Božićnom susretu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slavonski Brod nazočili su uz mnoge goste, zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić i predstavnici braniteljskih udruga predvođeni predsjednikom Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije.

godisnja roditelji 01Danas je u Restoranu "BROD" s početkom u 11:00 sati održana redovna Izvještajno-izborna godišnja skupština Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Slavonski Brod, kojoj je nazočio veliki broj njenih članica i članova.

Prije početka radnog dijela Skupštine, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića, a potom je služena sveta misa u crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu.

Tijekom Skupštine podneseno je Izvješće o radu, Financijsko izvješće i Izvješće Nadzornog odbora, koja su nakon kraće rasprave jednoglasno usvojena. Nakon što je predložena jedna kandidacijska lista, za predsjednika Udruge ponovo je jednoglasno izabran ĐURO DIKANOVIĆ, dok je za počasnog predsjednika Udruge predložen i jednoglasno izabran Ivan Cindrić, u znak zahvalnosti za dugogodišnje obnašanje dužnosti predsjednika i njegov ogroman doprinos u radu Udruge poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja bivše Općine Slavonski Brod.

Na polaganju vijenaca i na svetoj misi, nazočili su u ime KUPIDR BPŽ zamjenik predsjednika Ivo Đogaš i članovi Predsjedništva Srećko Kavka i Vlatko Krznarić, te tajnik udruge 101. brigade HVO Luka Garić i izaslanstvo Udruge 108. brigade ZNG RH predvođeno tajnicom Paulom Vdovjak. U nastavku protokola, nazočnima se pridružio i predsjednik KUPIDR BPŽ Branko Cindrić.

IMG 20171209 115917 resizePovodom Božićnog susreta roditelja položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, a u crkvi Presvetog Trojstva služena je i sveta misa zadušnica

Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i ove je godine, uoči nadolazećih blagdana, održala svoj tradicionalni Božićni susret.

Tim su povodom položeni vijenci kod spomenika poginulim braniteljima, a u crkvi Presvetog Trojstva služena je i sveta misa zadušnica.

Na susretu se roditeljima pridružila i Tea Tomas, zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda, Mirka Duspare, koja je svim roditeljima i članovima obitelji poginulih branitelja naglasila kako će, kao i do sada, u svom djelovanju imati punu potporu Grada Slavonskog Broda te im je zaželjela sretne božićne blagdane.