Potpis ugovora 2023 1mUgovori za dodjelu odobrenih sredstava za financiranje programa i projekta udruga čije je djelovanje iz područja skrbi za hrvatske branitelje na području Brodsko-posavske županije za 2023. godinu potpisani su danas 10. svibnja 2023.g., u nazočnosti župana dr. sc. Danijela Marušića i resornog pročelnika Branka Sabe, mag.oec. u Velikoj vijećnici s predstavnicima 25 udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Brodsko-posavske županije.

Iz proračuna Brodsko-posavske županije za 2023. godinu za promicanje vrijednosti Domovinskog rata, unapređenje kvalitete života i pomoći braniteljima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, invalidima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, civilnim žrtvama Domovinskog rata, za obilježavanje važnih obljetnica i očuvanje uspomena na Domovinski rat te poboljšanje kvalitete života kroz organiziranje sportskih, kulturnih i drugih oblika druženja članova udruge financirati će se 33 programa sa iznosom od oko 58.000 eura.

Sredstva su dodijeljena na temelju članka 30., 32. i 33. Zakona o udrugama, članka 20. Odluke o izvršenju Proračuna Brodsko-posavske županije za 2023, članka 29 Pravilnika o financiranju programa i projekata udruga koji su od interesa za Brodsko-posavsku županiju te članka 56. Statuta Brodsko-posavske županije, a na prijedlog Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa i projekata pristiglih na Javni natječaj.

Prilikom potpisivanja, župan Marušić izrazio je zadovoljsvo dosadašnjom suradnjom s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata te Brodsko-posavska županija sve obljetnice drži živima koje su s jedne strane tužne, no isto tako i prepune ponosa. Dodao je i to kako će se Županija nastojati finacijski i dalje pomagati udrugama, programima i projektima vezanim uz Domovinski rat i izvan konteksta samog Javnog natječaja koliko to budu dozvoljavale mogućnosti.

U ime svih nazočnih predstavnika braniteljskih udruga, na odobrenim financijskim sredstvima putem ovog natječaja, ali i na odličnoj dosadašnjoj suradnji, kratko se županijskim čelnicima zahvalio Branko Cindrić predsjednik KUPIDR BPŽ.

Potpis ugovora 2023 1

Potpis ugovora 2023 2

Potpis ugovora 2023 7

Potpis ugovora 2023 3

Potpis ugovora 2023 6

Povratak na naslovnicu